Projekt řeší celkovou rekonstrukci stávajícího hotelu na Praze 10, celý hotel bude zmodernizován a doplněn o současné technologie, zcela nově jsou navrženy vstupní prostory hotelu.

Stávající hotel vnímáme jako dva jednoduché kvádry spojené letmými lávkami v patrech, mezi kterými prochází níže popsaná „městská pěší zóna“ s lehkou prosklenou střechou, odlehčující střed domu a vytvářející atraktivní prostor, který je reminiscencí ulice s členitým parterem, střídáním materiálů, barvy i měřítka otvorů.

  • Lokalita

  • Bečvářova, Praha 14
  • Projektové práce

  • 2017 - 2018

Hlavní myšlenou vstupních prostor hotelu  je vytvoření nové komunikační linie, která plynule spojí veřejný prostor před hotelem s hotelovou lobby. Vzniká pěší osa, „ulice“, která je synonymem městského života plného atrakcí, míst k zastavení, obchodních příležitostí i schůzek. Tento kultivovaný městský prostor návštěvník hotelu potkává již při příchodu a provede ho až do vnitřní části hotelu, kde se „ulice“ stane krytou pasáží. Tato architektonizovaná hotelová hala je zároveň díky nové lehké prosklené střeše dobře viditelná i z hotelových pater a tvoří tak pohledovou atrakci.

  • Studio

Hollarovo nám. 2275/2
130 00 Praha 3 – Vinohrady
50°4'37.402"N 14°28'38.598"E
Mapa

  • Fakturace

TaK Architects s.r.o.
IČ: 28503864
DIČ: CZ28503864

TaK Management s.r.o.
IČ: 07239033
DIČ: CZ07239033

  • Kontakt

E: info@tak2002.cz
T: +420 272 730 714
GSM: +420 603 273 903
Kontakty na členy týmu

  • Sledujte nás