Three new family homes are situated in a park adjacent to Volman’s Villa. The location is based on a dendrologic study which identified fully-grown trees and tree groups suitable for preservation. Their spacing predetermined the space for the houses and continues to complement it. The houses have been wedged into the existing park skeleton.

 

  • Location

  • Čelákovice
  • Realization

  • 2008 - 2010
  • Project works

  • 2003 - 2008

Two of them are located on the north edge of a slope, while the third one is situated on a glade between a lake and beech roundel; with its height and composition, it is the most integrated into the natural park. The composition and spatial foundation of the houses consists of a simple rectangular mass situated on the edge of the park’s northern slope, from which vertical stone walls branch out, also permeating the interiors. Materials used include wood, glass and stone pre-walls and dwarf walls, which connect the new houses with the historic Volman’s Villa.

  • Studio

Hollarovo nám. 2275/2
130 00 Praha 3 – Vinohrady
50°4'37.402"N 14°28'38.598"E
Mapa

  • Invoicing

TaK Architects s.r.o.
IČ: 28503864
VAT: CZ28503864

TaK Management s.r.o.
IČ: 07239033
VAT: CZ07239033

  • Contact

E: info@tak2002.cz
T: +420 272 730 714
GSM: +420 603 273 903
Contacts for team members

  • Follow us